نماز از نگاه حضرت ایت الله سید علی خامنه ای

ساخت وبلاگ

 با عرض سلام و خسته نباشی خدمت شما خوبان. در این پست، هماند پست قبل، اهمیت نماز از نگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید علی خامنه ای را درج مینمایم که ایشان مسئله نماز را یک امر بسیار مهم و ضرروی مطرح نمودند و بیان می کنند که مسئله نماز يك مسئله ساده نيست. نماز آن قدر مهم است كه حسين بن علي (ع) در ظهر عاشورا جنگ با منافقان و سپاه يزيد را ترك مي كند و زير سيل تركش ها به نماز مي ايستد. نماز آنچنان مهم است كه علي بن ابي طالب جان خود را براي دفاع از آن فدا مي كند.  

بسم الله الرحمن الرحیم

 آري نماز اصلي ترين زمان پيوند ميان انسان و پروردگارش است. خداوند در سوره ذاريات مي فرمايد :وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ‏ و من پريان و آدميان را جز براي اينكه مرا بپرستند نيافريدم و مطمئنا نيز يكي از جلوه هاي اساسي عبادت و بندگي در نماز شكل مي گيرد. رهبر معظم انقلاب اسلامي كه خود اسوه اي از اهتمام به نماز هستند بارها بر اهميت و جايگاه نماز و شان اين فريضه اشاره فرموده اند . در ذيل برخي از بيانات ايشان در خصوص نماز را با هم مرور مي كنيم. باشد كه تذكري براي ما باشد. نماز در حالات آمادگي روحي، به آدمي عروج و حال و حضور بيشتر مي بخشد و در حالات غفلت و ناآمادگي، در گوش او زنگ آماده باش مي نوازد و او را به آن وادي نوراني نزديك مي سازد.
لذا نماز در هيچ حالي نبايد ترك شود. در عين شدت و مِحنت، در بُحبوحه ميدان جهاد، در هنگام فراغ و آسايش و حتي در ميان محيط لجن آلودي كه انسان با هوسها و كينه ها و شهوت ها و خودخواهيها، پيرامون خود پديد آورده است.
نماز يك شربت مقوي و شفا بخش است، بايد آن را با دل و جان خود نوشيد و از هر نقطه كه در آن واقع شده ايم، يك گام يا يك ميدان به بهشت رضوان نزديك شد و در نماز آنچه كه مهم است و بايد روي آن تكيه كرد بعد از ترويج اصل نماز - كه همه را نمازخوان بايد كرد و همه نمازخوان بشوند - عبارت است از توجهِ در نماز. همان چيزي كه «حضور قلب» به آن گفته مي شود.حضور قلب و توجه، كاري است كه به تمرين احتياج دارد. كساني كه اين كارها را كرده اند و بلدند، به ما ياد مي دهند كه انسان بايد در حال نماز، خود را در حضور يك مخاطب عالي شان و عالي مقام كه خالق هستي است و مالك همه وجود انسان است، احساس كند.
هر مقدار از نماز كه توانست اين حالت را داشته باشد، به تعبير روايات اين نماز، نمازِ مقبول است و آن خاصيت و اثر را خواهد بخشيد.و ديگر آثار نماز - كه نمي شود آثار نماز را در چند جمله يا در چند فقره كوتاه خلاصه كرد - بر اين مترتب مي شود.همه كار انسان تابع نماز است. نماز را به وقت بخوانيد، با توجه و با حضور قلب بخوانيد. حضور قلب يعني بدانيد كه داريد با يكي حرف مي زنيد؛ بدانيد يك مخاطبي داريد كه داريد با او حرف مي زنيد. اين حالت را اگر در خودتان تمرين كرديد، اگر توانستيد اين تمركز را ايجاد كنيد، تا آخر عمر اين براي شما مي ماند.
 

منبع مطلب فوق: 

-به قلم  معصومه داودی.


احکام...
ما را در سایت احکام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : niyayesh-ba-alah بازدید : 191 تاريخ : سه شنبه 23 آبان 1396 ساعت: 2:16